Аязмото – с акт 15

382
Реновирана каменна алея на Аязмото, която очаква паркова мебел

Ремонтът на емблематичния за старозагорци парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) е на финалната права. Вече има подписан констативен акт образец 15, с който строителят предава на поръчителя изпълнения проект. Това съобщи за медията ни ресорният по строителството зам.-кмет на Стара Загора Янчо Калоянов. Документално проектът предстои окончателно да бъде приет от приемателна комисия.

Добрите новини за Аязмото дойдоха броени часове след като на новообновеното площадно пространство пред сградата на Община Стара Загора се проведе първата церемония – запалването на коледната елха, на която присъстваха стотици старозагорци и гости на града. Реновирането на парк „Митрополит Методий Кусев“ и на площада в центъра на града продължи малко повече от 12 месеца и финалът бе очакван с нетърпение от всички старозагорци.

Добри новини има и за учениците от СУ „Железник“. Изпълнителят на мащабния ремонт е почти напълно готов с работата и в първите дни след Нова година се очаква обектът да бъде завършен, а с това и учебното заведение да бъде отворено в началото на втория учебен срок. До този момент възпитаниците на СУ „Железник“ са пребазирани в две училища – 11-о и 13-о.

Живко ИВАНОВ