„Атака“ пита пием ли отровно кафе

242

Какво кафе пием и каква салата ядем? Този въпрос постави националистът Десислав Чуколов, който присъства на заседанието на Комисията за контрол върху службите, която заседава по случая с отравянето на безнесмена Емилиян Гебрев, предаде news.bg.

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов, както и ръководства на служби докладваха пред депутатите по случая.

В началото на заседанието атакистът Чуколов поискал в комисията са бъдат извикани шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев, както и шефът на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Тук въпросът е каква храна ядем, какво кафе консумираме и дали подобни отровни вещества не присъстват и в други храни, опасява се Чуколов.

Всекидневно в „Пирогов“ и други лечебни заведения се приемат български граждани с отравяне и за нас това е важно, подчерта още той.

Предложението на Чуколов обаче не минало.

От news.bg припомнят, че на брифинга в Министерски съвет след срещата си с премиера, главният прокурор Сотир Цацаров обясни за разследването от 2015 г. по сигнала за отравянето на Гебрев, че е установено, че бизнесменът е консумирал кафе и е ял салата /рукола/, съдържаща инсектицид.

Самият Емилиян Гебрев не искал да бъде изслушан в комисията.