„Арсенал“ откри офис в Стара Загора със заявка за набиране на 2000 нови работници и специалисти

945
Новооткритият офис на "Арсенал" в Стара Загора

Сигурност на работните места и високо заплащане предлага дружеството

Навръх Никулден най-големият работодател в България в сектор „Машиностроене“ – „Арсенал“ АД, отвори офис в Стара Загора за работа с потенциални бъдещи служители. Заявката на фирмата, в която към момента работят около 8000 души, е да привлече 2000 нови служители. Това обяви при откриването на старозагорския офис изпълнителният директор на „Арсенал“ Христо Ибушев. Двама служители на отдел „Кадри“ ще консултират търсещите информация за работа в новия офис на дружеството в Стара Загора. В него всеки един ще получи насоки за кариерно ориентиране в структурата на „Арсенал“ и ще могат да бъдат обработвани документи за работа, без да е нужно разкарването до Казанлък. „Това е стъпка, която правим, за да бъдем по-близо до нашите бъдещи служители“, заяви Ибушев. Той увери, че дружеството, което изнася продукция в 130 държави по света, е сигурен работодател, който има подписани договори с контрагенти за две години напред.

Изп. директор на дружеството Христо Ибушев при откриването на офиса

2050 лв. е средната работна заплата в „Арсенал“ АД. Само през настоящата година дружеството може да се похвали с 61% ръст на възнагражденията, което е три пъти над официално измерената в страната инфлация. Фирмата предоставя и редица социални придобивки, разкри Ибушев. 15 пъти в годината служителите получават ваучери за храна на стойност 200 лв., осигурен е безплатен транспорт от Стара Загора до заводите в Казанлък и Мъглиж, въведен е и допълнителен ежемесечен стимул от 250 лв. за отдалеченост на новопостъпили работници и специалисти от общините Стара Загора, Гурково и Николаево. Ръководителят на отдел „Управление на кадри“ Пламен Стайков отбеляза, че всеки новопостъпил работник и специалист получава бонус между 1000 и 2000 лв., в зависимост от заеманата длъжност, на третия и шестия месец от назначението си в „Арсенал“. Заедно с финансовите стимули дружеството предоставя безплатна почивка на базата си в Несебър, с която разполага, безплатна детска градина, столово хранене в изцяло обновени и оборудвани столове, торта за рождения ден на всеки свой служител, както и медицинско обслужване.

С близо 700 вида професии в своята структура може да се похвали „Арсенал“. Всеки нает в дружеството е с втора категория труд, което дава възможност за по-ранно пенсиониране. „Нашата амбиция е да продължим да се развиваме. Искаме да достигнем до 10 000 – 11 000 наети“, обяви при откриването на офиса в Стара Загора Христо Ибушев.

Офисът на „Арсенал“ АД в Стара Загора се намира на бул. „Цар Симеон Велики“ No 118. Работното време е от 9:00 до 19:00 часа всеки работен ден, в събота – от 10:00 до 14:00 часа.

Офисът ще работи и на 26, 27, 28, 29 и 30 декември 2022 г. от 9:00 до 19:00 часа.

Живко ИВАНОВ