АРИР започва безплатни обучения по предприемачество

72
man sitting and thinking drawing concept city

Екипът на Агенция за регионално икономическо развитие (АРИР) – Стара Загора, стартира безплатни обучения по предприемачество. Целта е да се насърчат хората, които искат да развиват собствен бизнес, като им предостави възможност за усвояване на ключовите умения за започване и развитие на самостоятелен бизнес.

Обучението ще е по 9 модула, които да мотивират и дадат ключовите умения, нужни на всеки предприемач.

Те ще се водят от експерти в различни области, които ще подходят индивидуално към всеки, който желае да реализира своята бизнес идея.

Следващата обучителна група ще започне на 21 януари, като местата са ограничени до десет. Обучението ще е с продължителност от пет дни (в периода 21.01. – 25.01.), като ще бъде целодневно.

Предимство ще бъде давано на младежи до 29 години, които са безработни или неактивни. В групата могат да се включат и работещи.

Освен обучения по предприемачество бъдещите предприемачи ще имат възможност да получат индивидуална безплатна консултация за своята бизнес идея. Консултацията може да бъде насочена към започването и ранната фаза на бизнеса, ориентиране към подходящи източници на финансиране (включително оперативни програми със средства от ЕС) и други важни теми.

Обучения и консултации се осъществяват в рамките на проект „Създаване на условия за развитие на предприемачеството в Югоизточния район“, бенефициент по който е АРИР – Стара Загора.

Желаещите да участват могат да се запишат на emai: management@szeda.eu или на Facebook страницата на АРИР – Стара Загора: /www.facebook.com/szedaeu/.

(СН)