Арестуваха шестима от рода Ментите в с. Загоре

968

Шестима мъже на възраст от 23 до 53 години са задържани по време на акция, осъществена на 7 март от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора, на територията на село Загоре. Целта на операцията е била пресичане, разкриване и документиране кражби на кабели от фирми и кражби от частни домове. Само в една от проверените къщи в селото, където живеят малко над 1000 души, са иззети обгорели медни проводници, множество метални обшивки и изолации от медни и алуминиеви проводници, пробивна машина, 2 ъглошлайфа, медна пръскачка, подвижна лампа с 20 метра кабел, дрелка и 32 броя замразени пилета.

Установено е, че всички тези предмети са били задигнати от фирми в Стара Загора и частни жилища в селото. Около 400 са мургавите „братя“ в Загоре, коментира кметът Мончо Монев, по думите му задържаните за по 24 часа са от фамилия, позната като „Ментите“.

На същата дата в РУ „Полиция“ – Чирпан, са задържани двама мъже на по 32 и 23 години от селата Свобода и Гита, срещу тях са повдигнати обвинения за кражба на отпадъчно желязо и проводници.

Петър ХРИСТОВ