Арестуван с 2.5 кг марихуана и незаконно оръжие чака дело на свобода

373

Задържан при специализирана полицейска акция през май м.г. в радневското село Тополяне е пуснат на свобода срещу минимална парична гаранция и никой не знае кога или дали ще бъде съден, алармираха запознати с досъдебното производство.

Те припомнят, че криминално проявеният Иван Желязков е бил закопчан през нощта на 26 май 2017 година, след като при претърсване на имот, негова собственост, служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора, намерили и иззели незаконно притежавано огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, кал.7.62 мм, със сгъваем приклад и изтрити номера; пълнител за него; 31 бр. боеприпаси, кал.7.62 мм; две въздушни пушки и газов пистолет, без документи, както и 2.5 кг марихуана. Първоначално 40-годишният Желязков е бил задържан по закона за МВР за 24 часа, след което е била постановена постоянна мярка. След едномесечен престой в ареста му е била наложена парична гаранция.

По неизвестни причини досъдебното производство е било връщано на няколко пъти. В крайна сметка от Окръжна прокуратура – Стара Загора, са го пренасочили към районните магистрати. Една от причините, твърдят запознати, е, че не били установени данни дрогата да е била предназначена за търговия.

Справка в сайта на съда в Раднево показва, че все пак има насрочена дата за старт на делото. То трябва да започне на 12 септември, но не било изключено да бъде пренасрочено за октомври или дори за ноември.

Христо ДИМИТРОВ