Англичанка, живуща в Казанлък, никак не се вълнува от Брекзит

94
Джоана Брадшоу - горе вляво

Джоана Брадшоу никак не се вълнува от емоционалните обрати, свързани с противоречивия Брекзит. Защото е направила своя житейски избор преди около 12 години, когато със семейството  й си избират за свой дом България. По точно – Долината на розите. Ако някой си мисли, че е типично български патент да завършиш едно, а да работиш съвсем друго – сега ще го опровергаем. Защото и Джоана е завършила математика и физика, но се е посветила изцяло на своето артистично призвание – да изработва линогравюри. Освен това, учи дистанционно за удоволствие философия!

В Града на розите мисис Брадшоу благославя Интернет заради възможностите, които й предоставя за работа с клиенти от целия свят. Освен това, Джоана провежда курсове по линогравюра за деца и възрастни в цяла България. Последният курс по тази специфична изобразителна техника тя проведе в Казанлък с възпитаниците на Школата по изобразително изкуство „Арт линия“ с ръководител Ваня Запрянова. Така в навечерието на Великден Арт-галерия „Ателието“ се превърна в истинска цветна работилница. Естествено, светлият празник на Христовото Възкресение, определи и основната тема за работа на малките художници и тяхната английска преподавателка – пъстрите великденски яйца, които грейнаха от десетки графични листове!

Джоана, нейният съпруг Греъм /който е от Нова Зеландия/ и техните две дъщери Амбър и Мила посрещнаха празниците в новопридобития си дом – една горска къщичка край село Горно Изворово.

Петър МАРЧЕВ