„АКТЬОРИ срещу БЕРОЕ“ събра над 17 000 за театралния фестивал

400

Благотворителният футболен мач „АКТЬОРИ срещу БЕРОЕ“, който се проведе на 9 септември вечерта в подкрепа на Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“, донесе приход от над 17 000 лв. за провеждането на второто издание на фестивала през април 2019 г. в Стара Загора, съобщиха днес организаторите на епичния сблъсък.

На стадион „Берое“ над 2000 души скандираха и за зеления отбор, и за актьорите, защото победата беше без значение. Наградата – оригинална статуетка от първото издание на фестивала, беше дадена на „Берое“ след резултат 11:6 за домакините.

„Изключително сме благодарни на всички, които ни помогнаха да организираме този мач. Специално искаме да изкажем признателността си към ПФК „Берое“, които освен невероятни футболисти, са и прекрасни хора, повярваха в нашата кауза и го направиха от сърце. Безкористното участие на Димитър Бербатов се превърна в истински празник за нас. А подкрепата от кмета на Стара Загора Живко Тодоров е незаменима. Сърдечно благодарим!“, споделиха организаторите от футболното шоу. Те подчертаха, че „най-ценното на подобни събития е положителната атмосфера и добротата, която сякаш става заразна. И това наистина се случи!“.

Следващата инициатива в подкрепа на фестивала е спектакълът „Кралят Елен“ в театър „Азарян“ на 21 септември 2018 г. Предложението да има благотворително представление дойде от самия екип на спектакъла.

(СН)