Активисти на БСП – Казанлък, отново изродиха теле от вол. Този път по време на пандемия

435

Екип на РЗИ – Стара Загора, извърши днес проверка на правилата на работа на COVID-кабинета към ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ по повод на сигнал за нарушения, подаден във Фейсбук от сестрата на пиара на БСП – Васил Самарски – Славка Самарска, двамата собственици на няколко медии в Казанлък. В протокола на РЗИ от извършената проверка са дадени указания на управителя на здравното заведение д-р Петър Лучев за спазване на противоепидемичните мерки, недопускане на струпване на много хора и осигуряване на дистанция между чакащите пациенти.

Медията ни обаче припомня, че с цел избягване на хора пред пробонабиращия кабинет още в началото на седмицата бе въведен график за работа с пациенти по предварително заявен час на телефон 0431/51232. В него изрично беше упоменато, че за времето от 14:00 до 17:00 часа след записан предварителен час ще бъдат тествани пациенти с направление от личния лекар, а от 17:00 до 17:30 часа ще бъде извършено тестване на пациенти, които нямат направление или не са здравноосигурени. Но пак с предварително уточнен час на посочения от поликлиниката телефон.

Кой как е прочел общинските инструкции не е ясно, но е факт, че вчера пред COVID-кабинета са се озовали повече хора, (вероятно и чакащи бързия си антигенен тест), но точно този факт беше използван от сестрата на пиара на БСП – Славка Самарска, която във Фейсбук съобщи, че медийната им група, съвместно със служители на читалище „Искра“ (чийто председател на настоятелството е Васил Самарски), са осигурили няколко стола на чакащите пенсионери. И респективно това беше и повод за БСП-атаката, че ръководството на Община Казанлък не си е свършило работата.

Точно пък по повод столовете, осигурени от фамилия Самарски, от РЗИ са разпоредили те да бъдат прибрани при собствениците им поради невъзможност за извършване на дезинфекция.

Йовка НИКОЛОВА