Автобус се вряза в столичната автогара „Сердика“

50

Автобус се е забил около 13:00 часа днес във витрините на софийската автогара „Сердика“. По първоначални данни шофьорът е бил в автобуса, пострадали няма. Щетите са само материални. Водачът е отведен за разпит за изясняване на обстоятелствата, предаде dir.bg.

Снимки с потрошените стъкла, изкривените основи и смаяните и уплашени погледи на неволните очевидци обиколиха социалните мрежи. Полицията е пристигнала на минутата, за да започне оглед и разследване.

Автогара „Сердика“ е Международна Автогара, начална и крайна спирка за автобуси пътуващи в цяла Европа. Оттам заминават множество екскурзии в страната и чужбина, организирани от туроператорски фирми.

Комплексът на Автогарата включва и Търговски комплекс „Трафик Маркет“ с над 120 офиса на транспортни фирми, магазини и заведения за цялостното обслужване.

Обектът е с изградено видеонаблюдение на цялата си територия и денонощна жива охрана, като записите от камерите ще бъдат прегледани от полицията. Към момента не е ясно каква е причината за инцидента.