Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Пенсионерка почина на път за избирателната си секция

Още в началото на изборния ден днес в Стара Загора имаше трагичен инцидент в Стара Загора. Около 8:30 часа 84-годишната бивша учителка Невена Колева почина в двора на Второ основно училище "Петко Рачов Славейков" на път за избирателната си секция. Не са й достигнали само 50 метра, за да пусне вота си за избраната от нея партия. Пристигналите медици от Спешния център са я заварили вече издъхнала.

По злощастно стечение, починалата навремето е преподавала руски език в същото училище. "Познавах я - беше мила, коректна жена, винаги усмихната. Беше класна ръководителка на дъщеря ми - сподели пред медията ни нейната колежка г-жа Митева, преподавателка от бившия Химически техникум. - Аз се пенсионирах през 1997 година, сега съм на 74, тя беше с 10 години по-голяма. Оттогава учителите се смениха почти напълно, малко хора я помнят." Оказа се обаче, че току-що гласувал старозагорец също си спомня за преподавателката си по руски език. "Тя ми писа първата оценка във Второ основно", сподели избирателят.

Друг ученик на Невена Колева си спомни пък, че през 70-те години на ХХ век, когато му е преподавала руски език, госпожата се е отличавала със стилното си облекло. Правела впечатление на всички и с черната си права коса, бяло лице и тъмни очила с диоптър. "Преподаваше ни руския език с лекота и с удоволствие", сподели старозагорецът. Живеела в района на училището, а ден по-рано нейни съсесия са я видяли жива и здрава.

Работата на избирателните секции, разположени във Второ основно училище днес не беше прекъсната заради фаталната случка. Няколко часа местопроизшествието остана охранявано от полиция.

(СН)