Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Най-високата избирателна активност беше в затвора

В Старозагорския затвор изборният ден приключи малко преди 11:00 часа. Право да участват в парламентарните избори за 44-то Народно събрание са имали 57 души, гласували са 56, тоест 98,2%.

Това са обвиняеми и подсъдими, които още нямат присъда. Един от гласоподавателите не е отишъл до урната, защото бил на дело извън затвора, информира за "Старозагорски новини" директорът Иван Карушков. Гласуването е преминало спокойно. Той припомни, че според Конституцията, затворници с ефективни присъди, които изтърпяват наказание, нямат избирателни права.

24 избирателни секции бяха разкрити в поделенията на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" из страната, като за обезпечаване реда и сигурността при провеждането на парламентарните избори бе създадена необходимата организация. 1222-ма български граждани, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имаха право да гласуват.

Димка КАБАИВАНОВА