Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

АБВ поиска проверка на дейността на ДОСТ

Константин ПродановПартия ДОСТ трябва да бъде обявена извън закона за това, че изпълнява чужда воля и дейността й заплашва националната сигурност, заяви на извънредна пресконференция в Кърджали председателят на ПП АБВ Константин Проданов, водач на листата в 27-и Старозагорски избирателен район. Той определи протурската формация като поредното политическо ГМО, което трябва да бъде изтръгнато от корен.

"До съвсем скоро самата партия имаше на своя сайт текст, в който възхваляваше величието на исляма и открито прокламираше ДОСТ като партията на Ердоган. Агитационните материали и автобусният десант вече са факт. Факт е, че се оказва натиск и върху наши сънародници мюсюлмани в България да гласуват за ДОСТ. Наред с откритата агитация за ДОСТ се правят и много отявлени твърдения, внушения, които заплашват териториалната цялост на България. Става дума за широко прокламираната неоосманистка доктрина, която предявява открита претенция към части от нашата страна. Няма да оставим това така. Нашият юридически екип ще подготви сигнал до главния прокурор и до шефа на ДАНС, които да проверят тези факти, изнесени в публичното пространство. И ако се потвърди истинноста им, ние ще искаме да бъдат сезирани Конституционния съд и прокуратурата, ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна партия и да й бъде отнета регистрацията. При установени нарушения на Изборния кодекс, на Закона за политическите партии, на Конституцията, на Наказателния кодекс, да бъде търсена отговорност. Считаме, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде отзован или поне да бъде обявен за персона нон грата", подчерта Проданов. В следващия парламент коалиция "АБВ - Движение 21" ще внесе промени в Закона за политическите партии (проверката преди регистрация да бъде много по-стриктна, така че партиите да не са проводник на чужди сили) и в Закона за вероизповеданията (да се възпре процесът трети страни да финансират духовни училища в България). "Трябва да се преосмисли и Закона за българското гражданство, особено в частта, където се говори за двойното гражданство и такова за хора извън страни от ЕС. Това е важно, защото гражданството е още един начин за прокарване на външно влияние в нашата политика", каза още Константин Проданов.

(СН)

Купуването и продаването на гласове е престъпление!