Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Корнелия Нинова в Стара Загора: Благодаря Ви, че оттук започна промяната!

Посрещането на Корнелия Нинова в Стара ЗагораПесента "Моя страна, моя България", изпълнена от Орлин Горанов, Мариана Попова, Дани Милев и всички кандидати за депутати от Старозагорски избирателен район, изправи на крака старозагорци, препълнили залата на операта"Благодаря Ви за силата и енергията, която ни давате! Благодаря Ви, че в Стара Загора започна промяната -тук бе първото представяне на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Ние продължихме тази промяна, като променихме БСП и ще продължим до 26 март, когато ще спечелим изборите и ще променим цяла България". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в събота вечерта пред препълнената зала на Операта в Стара Загора. Тя присъства на представането на листата на Коалиция "БСП за България" за Старозагорски избирателен район.

"Горд съм, че съм водач на тази листа. Няма сфера, в която хората в нея да нямат експертност и професионализъм. Думата, която я олицетворява, е - характер", каза водачът Драгомир Стойнев. По думите му, Старозагорска област е специална. "Тук има от всичко по много - енергия, самочувствие, патриотизъм, инат. Тук е центърът на енергетиката, на поетите. Тук са плодородните земи, живият бизнес и сърцето на българския въгледобив", поясни водачът на листата. "Старозагорци имат особен характер! Те са горди, честни и достойни хора, които искат, променяйки Старозагорския регион, да променят и държавата", категоричен бе Драгомир Стойнев. Той отново припомни, че проблем, който е бил проспан от предишното правителство, заплашва с икономическа, социална и енергийна бомба комплекса "Марица-изток". Припомни и какво е направено по времето, когато е бил министър на икономиката и енергетиката.

"Българските миньори и енергетици са търпеливи и знаят, че след спечелването на изборите БСП ще възроди комплекса", обясни ексминистърът. "Ще има пари за държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" и за студен резерв, и за емисии", обеща Стойнев.

Евродепутатът Петър Курумбашев обясни каква е била позицията, подкрепена от всички евродепутати, без Бареков, в защита на въглищната ни енергетика и какви са следващите стъпки, които ще се предприемат за единна национална позиция.

Корнелия Нинова предупреди и за сериозния проблем с Турция. По думите й, България няма да позволи намесата на чужда държава във вътрешните й работи и призова за отмяна на постановление 208 за заселване на чужденци в българските общини.

"От Левски досега искаме да сме равноправни с другите европейски народи. Българи, да си вземем свободата, спокойствието и сигурността от Бойко Борисов. Ще ви върнем самочувствието, ще бъдете свободни хора. България ще има чест и достойнство", обеща лидерът на БСП в Стара Загора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!