Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Димитър Танев и Том Хайнс от Британското посолство: Демокрацията, това е и честни избори

Как протича предизборната кампания в България, цели, послания на партиите и актуална политическа обстановка бяха темите, които в петък Димитър Танев, водач на листата на КП "Реформаторски блок-Глас Народен" за 27-ми МИР - Стара Загора, коментира по покана на Том Хайнс, завеждащ Политическата секция на Британското посолство у нас.

Танев очерта накратко своите приоритети - оздравяване на  енергетиката в региона, силна индустриална зона, професионално образование, зелена и чиста Стара Загора.

За КП "Реформаторски блок-Глас Народен" той беше категоричен, че ще е част от следващия парламент и изрази съжаление, че десните в България са разединени. Танев изрази и надежда, че в следващите месеци Реформаторски блок ще стане обединител и изразител на десните идеи.

Широко беше коментиран начина на гласуване и провала на машинното гласуване. "Дори онези 500 пилотни секции от миналите избори ги няма. Това ме кара да изпитвам съмнения по отношение на честността на провеждане на изборния процес, но вашият интерес и присъствие ми дава увереност, че институцията Ви ще бъде строг наблюдател и гарант за неопорочени избори", коментира водачът на листата.

В тази връзка Танев запозна Том Хайнс с позицията на "Реформаторски блок-Глас народен" по повод вмешателството в изборния процес от страна на Турция. "За да обслужи политическите планове на съседна държава, служебното правителство поставя в риск българските национални интереси. Съществува опастност вотът да бъде опорочен", сподели Димитър Танев. "И в Европа има секции за гласуване, но ние имаме доверие в европейските ни партньори, защото от тях се учим на истинска демокрация", уточни той.

Том Хайнс коментира, че за България не е добре толкова често да има избори, но интересът на европейските партньори е гаранция за справедливост в изборния процес. Димитър Танев предложи на представителя на Британското посолство, докато се среща с кандидати за народни представители, да прочете "Бай Ганьо прави избори" на класика Алеко Константинов - дали има разлика между преди и сега?

Купуването и продаването на гласове е престъпление!