Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предрече в Павел баня: Нашата любов ще пребори омразата на гратисчиите във влака на ДПС и ще ги обрече на политическа смърт

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ посети в сряда област Стара Загора. Начело на централния предизборен лъч на ДПС, под слогана "Да спасим България!", в община Казанлък той се срещна с членове и симпатизанти на партията, и участва в представянето на кандидат-депутатите от листата на ДПС в 27-ми Старозагорски избирателен район в Ръжена, Кънчево, Бузовград, Долно Изворово и град Крън. Заедно с него бяха Йордан Цонев - член на Централното оперативно бюро на ДПС, Илхан Кючюк - евродепутат, зам.-председател на партията на европейските либерали АЛДЕ и председател на Младежкото ДПС, Филиз Хюсменова - зам.-председател на ДПС, евродепутат и зам.-председател на АЛДЕ, и др. Ръководството на ДПС беше придружено от водача на листата на ДПС в Старозагорски избирателен район Халил Летифов и кандидатите за народни представители Мехмед Зейнел и Тунджай Йозтюрк.

Вечерта пред 1000 души в залата на читалище "Напред" в Павел баня, на срещата, започнала под звуците на "Една българска роза", председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви: "Основният проблем в България са бедността и демографската криза. Успоредно с тях обаче се лее и езикът на омразата и противопоставянето, езикът на разделението. Но за да се преборим с бедността, първо трябва да се преборим с омразата. Затова ДПС създаде своята програма с 9 секторни политики. Тъмнината не може да бъде преборена с тъмнина, омразата не може да бъде победена с омраза. Във влака на ДПС имаше едни гратисчии. Какво се случи с тях? Кондукторът ги хвана и ги изхвърлихме! Патриотизмът не е на думи, патриотизмът е на дела. Нашите дела са ясни. Още през 1989 година, когато тръгнахме да сваляме тоталитарния режим, нашата борба беше за чиста и свята република, в която всички различни да живеем равни, което е заветът на Левски" - подчерта лидерът на ДПС.

"За нас различието не е проблем, за нас различният е богатство. "За онези обаче, които сеят омраза и разделение, има само едно наказание - политическа смърт. Те не са патриоти, които изпълняват заръката на Левски. Напротив, точно обратното - сеят омраза. Но на тази омраза ние ще противопоставим нашата любов. На 26 март тя ще победи тяхната омраза, за да можем след това да се преборим всички заедно и с бедността", допълни Карадайлъ.

"ДПС за разлика от много други партии има своя територия, има своето минало и памет. То е вашата сила и енергия, вашето бъдеще. За да можем всички ние в България да живеем по европейски - достойно и сплотени - заяви пред избирателите в Павел баня Филиз Хюсменова. - Вие сте тези, които ще упражнявате властта чрез вашите кандидати, които ще изпратите в българския парламент. Те са разумни, цивилизовани, подготвени, амбицирани, опитни, с новаторски дух. Те ще бъдат полезни за вас, за всички нас и за България!"

"Бъдете горди, че сте членове и симпатизанти на такава партия като ДПС - каза в словото си Йордан Цонев. - Партия, която е спасявала и ще спаси България. Която през 90-те години осигури мир на България, когато етническата черга на Балканите гореше. С вашата помощ ще поведем България с нашия спасителен план. За да остават децата ни тук, за да има работни места и образование за всички. Без ДПС България никога няма да бъде същата, не може да изплува от бедността и мизерията!"

"Какъв човек трябва да си, за да си помислиш, че можеш да разделиш любовта на хората към ДПС? - попита залата Илхан Кючюк. - Към тази партия, която преди 27 години каза "Не" на тоталитарния режим, през 2004 г. - че България трябва да бъде част от НАТО, а през 2007 г. - и на Европейския съюз. И защо искат да го направят? Защото искат да ни принизят, да си играят с нашето достойнство, да продължават хората от Западна Европа да ни наричат "най-бедната страна", държавата с най-лошото здравеопазване и образование". Това трябва да има край, да му се каже "Стоп!". Затова ДПС на тези избори казва, че България има нужда от спасителен план. Ние можем да го направим, защото имаме визия за следващите години - 5, 10, 20, и усилията ни се оценяват както в България, така и в целия Европейски съюз. Тези, които искат да ни противопоставят, къде могат да идат, на коя врата могат да почукат? Всички врати за тях са затворени, докато пред ДПС остават широко отворени както в България, така и в ЕС. Ние искаме една силна България, затова дайте ни вашата мощна подкрепа - подкрепата за ДПС е подкрепа и за България!"

Водачът на старозагорската листа на ДПС Халил Летифов благодари за доверието и увери, че ще отговори на него с лоялност, защото това е една от каузите на партията. Летифов заяви още: "Голямата политика започва от най-ниското ниво, от нас, хората и от нашата мъдрост. През годините доказахме, че можем да сме единни и да си прощаваме грешките. Че можем да имаме обща, цел, която е по-голяма от нашата лична реализация. Дали ще бъда депутат или не, аз съм бил и ще бъда войник на Движението за права и свободи. Важното е ДПС да успее, важното е България да успее. България има нужда не от приказки, има нужда от дела. Има нужда от това, което се постигна в периода, когато ДПС управляваше - от 2001 до 2009 г., да продължи и сега, за да оцелее. Ние винаги сме били укорявани, дори заклеймявани от някои, но в същото време са ни признавали, че спасяваме България. В заключение той допълни: На 26 март ние ще се изправим пред голям избор - да отговорим на цялото това разделение с една хубава надежда и с голям хъс за работа. Нека в този ден да не правим компромис, да не допускаме разделение на какъвто и да е принцип. Не сме имали една политика 27 години и тя трябва да продължи. Нищо по-различно не сме правили - обединявали сме, ставали сме и сме продължавали напред. Ще продължим и сега така - с номер 9 в бюлетината! ДПС е голяма сила, защото вас ви има!"

Филиз Хюсменова и кандидатите за народни представители от листата на ДПС - Стара Загора Елифе Кискинова и Айше Маневска се срещнаха по-рано през деня и с представителки от женските дружества на ДПС в Стара Загора и Казанлък. По време на срещата жените споделиха своя опит от дейностите, които са осъществили до момента и идеи за бъдещи инициативи. Филиз Хюсменова от своя страна изрази готовност за безрезервна подкрепа за развитието и разширяването на дружествата.

(СН)

Купуването и продаването на гласове е престъпление!