Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Поканиха ученици от Стара Загора на Осмия световен шампионат по математика

Любомир ЛюбеновСлед успеха на старозагореца Теодор Танков, който покори Азия на "Азия оупън" по математика в Куала Лумпур, сребърната купа на Мирослав Минчев и медалите на Христо Анастасов, Михаил Михов и Любен Карбанов, ученици от област Стара Загора, вече са желани за участие в други световни математически форуми, съобщи за медията ни учителят по математика Любомир Любенов.

Педагогическата асоциация "Образование без граници" - координатор на математическата асоциация на Хонконг за България, е получила покана за участие на ученици от Стара Загора в Осмия световен шампионат по математика, който ще се проведе в края на ноември 2017 г. в столицата на Китай - Пекин.

"Състезателните групи са: Junior Level - за участници, родени след 1 септември 2005 г., Intermediate Level - за участници, родени след 1 септември 2001 г. и Advanced Level - за участници, родени след 1 септември 1999 г.", уточни Любенов.

Състезанието е индивидуално и отборно. За определяне на представителите на Стара Загора ще бъде направена работна среща.

(СН)