Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Стига толкова!

СУ "Максим Горки"В редакцията на "Старозагорски новини" се получи открито писмо от уважавания, вече пенсиониран, учител по литература в Руската гимназия (СУ "Максим Горки") Красимир Атанасов по повод поисканата във фейсбук за пореден  път оставка на директора на училището от един и същи гражданин.

В знак на уважение към г-н Атанасов медията ни публикува писмото му без редакторска намеса:

Традиция стана през определен период от време да се иска оставката на директора на СУ "Максим Горки" в Стара Загора Мариана Пенчева-Абединова. Критериите, по които се оценява нейното поведение и работа, са различни.
От уважение към "традицията" Митко Трайков изнесе факти в писанията си в подкрепа на неговото желание да види оставката на Мариана Пенчева.
Твърде наивно!
Не се наемам да правя анализ на дейността на директора, но твърде скромно ще споделя някои неща.
Материалната база на СУ "Максим Горки" постоянно се обновява и се създава уютна обстановка. Оборудването на стаи от родителите е помощ и е в името на децата.
Какви пари са намерени в дирекцията, от кого са те и за какво, е работа на проверяващата комисия.
Трайков критикува кадровата политика на директора и директно заявява: "Тези учители са обект на подигравки от децата и нямат необходимия авторитет... Децата ни остават неграмотни".
Зле скроена, откровена лъжа!
Учителите не само мотивират децата, но ги правят носители на много и различни награди както на регионално, така и на международно ниво (няма да ги изреждам).
Те са хората, които издигат и утвърждават авторитета на училището.
Няма да коментирам "Декларация за информирано съгласие" и "Открития урок" - диетични аргументи!
Желанието си за оставката на Мариана Пенчева Трайков пови и в политически пелени, но образованието е деполитизирано и политическите "тролове" да мълчат!
Директорката не се нуждае от защита, тя доказва качествата си с работа и с успехи.

Красимир АТАНАСОВ, бивш учител
в СУ "Максим Горки"