Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Млад американец ще учи децата в Гълъбово на английски

Младият американски учител Кийгън Скот, който преди да дойде в България е преподавал в ГрузияДиректорът на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" Алесандро Морето по време на откриването на новата учебна година в ПГ по енергетика и електротехникаОткриването на учебната година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. ОбручищеЗа втора поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител. Кийгън Скот от Охайо пристига в Гълъбово благодарение на подкрепата на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3", които са първите изцяло корпоративни спонсори на учител от международната програма за образователен обмен "Фулбрайт". Младият Кийгън Скот вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да дойде в България, е преподавал в Грузия.

На официалното тържество по случай откриването на новата учебна година директорът на гимназията Петронка Цветковска изказа специални благодарности на "КонтурГлобал" за подкрепата, като уточни, че само три професионални гимназии в цяла България, сред които и ПГЕЕ, ще имат уникалната възможност да приемат преподаватели по програмата. Алесандро Морето, директор на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3", изрази задоволството си, че партньорството между гимназията и компанията продължава и тази учебна година, и призова младежите да се възползват от предоставената им възможност за езиково и професионално обучение, да се учат усърдно и прилежно, за да се превърнат в отлични специалисти за енергийния сектор на България.

В навечерието на новата учебна година компанията подкрепи и още едно учебно заведение. Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", в близкото до електроцентралата с. Обручище, получи като дарение климатик, с който ще се отоплява класната стая за следобедни занимания на учениците с целодневна форма на обучение (5-7 клас). "Училището се отоплява на дизелово гориво, но в следобедните часове, когато само част от децата са на училище, е безсмислено да бъде включено цялостното отопление на сградата. Така, разполагайки със самостоятелен климатик само в обитаемите стаи, на децата ще им бъде топло и уютно, а ние ще успеем да спестим ценна енергия и ресурси", заяви директорът на училището Илина Генова и изказа сърдечна благодарност на дарителите.

(СН)