Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

14 457 ученици от Старозагорско поемат утре към класните стаи

Общинските ръководители ще са сред учители, деца и родители в пет училища

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков утре от 9:00 часа ще присъстват на тържеството за откриването на новата учебна година в Шесто основно училище "Свети Никола". От 10:00 часа градоначалникът и шефът на местните старейшини ще се включват в тържеството на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер".
 От 9:00 часа зам.-кметът Иванка Сотирова ще поздрави учениците на Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски", които, заради ремонта на сградата, ще чуят школския звънец в СУ "Иван Вазов".

От 10:00 часа Сотирова ще е сред преподавателите и учениците на елитната Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан", чийто директор беше до поемане на зам.-кметския пост.

Зам.-кметът Красимира Чахова ще бъде гост на учениците от Пето ОУ "Митьо Станев". Там тържеството за откриването на новата 2017/2018 учебна година започва в 9:00 часа.

На първия учебен ден митрополит Киприан ще благослови учениците от IV ОУ "Кирил Христов".

И тази година всичките 1 511 първокласници в Старозагорска община ще получат подарък - книжка със специално послание от кмета Живко Тодоров. На всяка от 70-те паралелки с първолаци ФК "Берое" ще подари по две футболни топки.

В община Стара Загора утре училищния праг ще прекрачат общо 14 457 ученици. По традиция на 15 септември билетчето за градски транспорт ще е безплатно за всички ученици.

Димана ГЕОРГИЕВА