Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Ремонтът на Търговската гимназия в Стара Загора ще трае 90 дни

Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара ЗагораЗапочналият през м.август ремонт на Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора се очаква да приключи преди Коледа. Той е по проект, предоставящ безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020" в размер на 1.5 млн. лв. Община Стара Загора вече получи авансово плащане от близо 490 хиляди лв.

"Срокът за цялостното изпълнение на проекта е 90 дни. През това време учениците ще учат в училище "Иван Вазов". Желанието ни е ремонтът да приключи навреме", увери за медията ни зам.-кметът Иванка Сотирова.

В момента фирмата-изпълнител на проекта ремонтира фасадата на сградата. Работата ще продължи с реновиране на покрива, замяна на дограмата на прозорците, боядисване на вътрешната част на сградата. За да се повиши енергийната й ефективност, се предвижда ремонт на топлата връзка.

Ще бъде обособена зала за тенис на маса, дворът на училището ще се превърне в място за спорт със стойки за велосипеди, а в зелените площи ще бъдат поставени пейки и кошчета.

Димка КАБАИВАНОВА