Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

289 са незаетите места в гимназиите на областта след третото класиране

В ГПЧЕ "Ромен Ролан" има 10 свободни места в паралелките с изучаване на френски и английски езикОбщо 289 са свободните места в гимназиите в Старозагорска област след третото класиране на седмокласниците, съобщиха от Регионалното управление по образованието в Стара Загора. Най-много - 36 свободни места, има в СУ "Гео Милев" - Раднево.

В ОУ "Хр.Ботев" - с.Опан, за паралелката "Деловодство и архив" с английски език могат да подадат документи 20 завършили седми клас.

13 са местата в паралелката "Строителство и архитектура" с английски език в ПГ "Ив. Хаджиенов" - Казанлък.

В Стара Загора след третото класиране има 105 свободни места.

Най-много са в ПГЕТ "Г. С. Раковски" - 15. Две от тях са за паралелката "Електроенергетика" с английски език, а останалите са за "Автоматизация на непрекъснатите производства" с английски език.

В ПГЕ "Джон Атанасов" свободните места са 15. А в ПГВМ

"Иван П. Павлов" - 14.

В СУ "Железник" са 11, толкова са и в ПМГ "Гео Милев".

11 свободни места за паралелките с изучаване на френски с английски език има и в ГПЧЕ "Ромен Ролан", от които 10 са за момчета и едно за момиче.

9 са свободните места в СУ "Максим Горки".

Подробна информация за свободните места в гимназиите в Старозагорска област може да бъде намерена в сайта на Регионалното управление по образованието в Стара Загора.

Димана ГЕОРГИЕВА