Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Езиковата отново с най-висок бал за прием

ГПЧЕ "Ромен Ролан"ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора е училището с най-висок минимален бал в областта за прием от първото класиране в гимназиите след седми клас. Последният приет ученик в паралелката по немски и английски език е с 420 точки, а максималният бал е достигнал до 496 точки при 500 възможни.

Това съобщи за "Старозагорски новини" началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова.

На второ място по минимален бал се нарежда ПМГ "Гео Милев" - Стара Загора. Там последният приет ученик с 367 точки е в специалността "Софтуерни и хардуерни науки с английски език", а максималният бал е 494 от 500 точки. На трето място по минимален бал е математическата паралелка отново в ПМГ "Гео Милев". Последният приет ученик в нея е със 151 точки, а максималният бал е 492. На четвърто място е ПМГ "Никола Обрешков", Казанлък - паралелката по природни науки - биология и химия, с английски език, където последният приет ученик е с бал 310, а най-високияти е 491 точки. След това е паралелката по математика и информатика с английски език в същата гимназия - с най-нисък бал от 129  и най-висок - 490. На шесто място отново е паралелката от казанлъшката математическа гимназия - по софтуерни и хардуерни науки - информатика и ИТ с минимален бал от 281 и максимален - 483. На седмо място е паралелката по френски с английски език в ГПЧЕ "Ромен Ролан"-Стара Загора. Минималният бал за нея е 339 точки, а максималният - 479л От осмо до 11-о място са паралелки на ГПЧЕ "Ромен Ролан", а на 12-о е паралелката по строителство и архитектура с немски език в ПГСАГ "Лубор Байер"-Стара Загора. Там минималният бал е 313 точки, а максималният - 448 точки.

С най-нисък минимален бал - 52 точки е приемът в ПГ "Атанас Даманов" в Николаево. Там, в паралелката по електрообзавеждане на производството, максималният бал е 90 точки. Преди нея е СУ "Васил Левски" в Гълъбово, където последният приет ученик на първо класиране е с бал 78 точки, а максималният е 154 точки.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са класирани, до 30 юни. Желаещите да участват на второ класиране трябва да подадат заявление в училището, в което са приети на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията също е до 30 юни, включително.

Второто класиране ще бъде оповестено на 4 юли. Резултатите от трето класиране ще бъдат готови до 17 юли.

Димка КАБАИВАНОВА