Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Международна конференция край Стара Загора събра 120 представители на аграрната наука

За поредна година Аграрният факултет към Тракийския университет - Стара Загора е домакин на Международна научна конференция. Тя е с работно заглавие "Аграрна наука, екология и бизнес за интелигентен растеж" и събра близо 120 участници от Франция, Англия, Румъния, Македония, Турция и Иран. Конференцията се провежда на Старозагорските минерални бани. Началото й бе дадено вчера в 10:00 часа, а освен представители на аграрната наука, в първата част на дискусията широко участие взеха и хора от бизнеса - фирми, работещи в областта на аграрния сектор, които представиха своите постижения и продукти.

Това обясни за "Старозагорски новини" проф. д-р Светлана Георгиева - зам.-декан по Научноизследователската дейност и международно сътрудничество към Аграрния факултет на Тракийския университет. Конференцията се провежда в рамките на 2 дни, а формално организаторите са разделили дискусията на секции - Секция 1 - "Животновъдни науки"; Секция 2 - "Растениевъдни науки"; Секция 3 - "Екология, околна среда и качество на храните"; Секция 4 - "Аграрна техника и технологии" и Секция 5 - "Студенти и докторанти".

Освен разговори по работната тематика на конференцията, програмата предвижда още запознаване с културно-историческите особености на региона, както и посещение до Долината на тракийските царе.

Иван ХРИСТОВ