Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Вместо букети - дарения за пострадалите от наводненията

Днес учениците от СОУ "Железник" ще получат първия си открит урок по благородство и родолюбие.Днес, в първия учебен ден, първият открит урок в старозагорското СОУ "Железник" ще бъде по благородство и родолюбие. Учителите откликнаха на призива на колегите си от шуменското училище "Сава Доброплодни" - вместо децата и родителите им да купуват и подаряват букети на учителите си, да направят дарения за пострадалите от наводненията.

"Предложението направиха най-напред учителите на четирите първи класа на първата родителска среща. Идеята се прие от целия педагогически съвет - съобщи за медията ни директорът на СОУ "Железник" Донка Ангелова.

- В блога се обърнахме с апел към родителите на нашите 620 ученици. На територията на квартала разпространихме флайери с този текст. На 15 септември на двата входа на училището ще бъдат поставени касички с надпис: "Вместо цвете". Събраните средства ще се предадат на бедстващите райони чрез Българския червен кръст", обясни г-жа Ангелова.

Тя уточни, че тази дарителска кампания не е прецедент в СОУ "Железник". Деца и учители провеждат различни инициативи, за да помогнат на нуждаещите се, както в училище, така и в други училища в региона, в социалните домове и др.

"Наш дълг е да изграждаме у младите граждани на България чувства на съпричастност, на родолюбие и благородство. Това, което решихме за първия учебен ден, е своеобразен урок по родолюбие и благородство и в него няма никаква поза и героизъм", заключи г-жа Ангелова.

Росица РАНЧЕВА