Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Звънецът бие за над 18 000 ученици от Община Стара Загора

Днес за над 18 000 ученици от 54 училища и колежи на Община Стара Загора започва новата учебна 2014/2015 година. От тях 14 100 учат в 33 общински училища, а останалите - в държавни и частни.

Вълнението ще е най-голямо за 1560 първокласници, за които са подготвени и най-големите изненади. За да прекрачат училищния праг, те ще преминават през арката на знанието, украсена с венци и балони, ще ги посрещат ги с хляб и мед и ще ги закичват със здравец.

На масичките в класните стаи ги чакат учебниците, превързани с големи пандели. Освен това всяко първолаче ще получи детска книжка с послание за успешен старт в света на знанието от кмета Живко Тодоров. От футболен клуб "Берое" подаряват на децата тетрадка-справочник с пожелание за успех в училище, а от клуб "Липа" - светлоотразителна лента. Във всяко училище ще гостуват играчи и представители на любимия футболен клуб "Берое".

Общината е осигурила необходимите средства за безплатни закуски за малчуганите от I до IV и подготвителен клас, както и безплатен превоз за пътуващите 445 ученици до 16-годишна възраст до 10 средищни училища. Осигурени са учебниците и учебните помагала за всички ученици от I до VII клас, увери Пенка Чавдарова, началник на отдел "Образование".

Кметът Живко Тодоров ще открие учебната година в СОУ "В.Левски" в 9.00 ч и в Тракийски университет - Стара Загора, в 10:30 ч. Зам.-кметът Иванка Сотирова ще гостува на VI ОУ "Св. Никола". Г-жа Чавдарова и екипът на Международния младежки център ще бъдат в напълно обновеното със собствени средства СОУ "Христо Смирненски", което навлиза в своята 51-ва учебна година.

Росица АЛЕКСАНДРОВА