Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

19 училища и 16 детски градини сами спретнаха летни ремонти

ЦДГ No 7 "Светулка"С икономисани финансови средства от делегираните си бюджети 19 общински училища и 16 детски градини от Община Стара Загора са извършили през летните ваканционни месеци текущи ремонти, съобщи за медията ни Пенка Чавдарова, началник-отдел "Образование".

Две класни стаи, фоайе и санитарни възли е обновило НУ "Д. Благоев". Ръководството на НУ "Зора" е преместило ел.контакти и ел.тела, подменило е улуци и водосточна тръба. Във II ОУ "П.Р. Славейков" три класни стаи и коридор са боядисани и освежени, доставени и монтирани са нови радиатори.

В наскоро основно реновираните НУ "К. Ганчев" е ремонтирана ел.инсталация, в IV ОУ "Кирил Христов" - учителска стая и фоайе и е изградена топла връзка, в V ОУ "М. Станев" е извършен авариен ремонт на отоплителна инсталация, ремонт на директорския кабинет, на санитарни възли в главен корпус 1 и 3-ти етаж, и на покрива.

В IХ ОУ "В. Ханчев" частично са боядисани класни стаи и коридори и са сменени осветителни тела. Направен е основен ремонт на сервизни помещения в подготвителна детска група.

И в ХI ОУ "Н. Лилиев" фоайетата и входовете са обновени и освежени, частично са ремонтирани класни стаи, занимални и други помещения, отстранени са течове и е подменена циркулационна помпа на отоплителната инсталация.

Миналото лято ръководството на ХII ОУ "Стефан Караджа" със собствени сили и средства подмени дограмата на сградата и възстанови изоставения от години стол. Тази година силите стигнаха за подменена подова настилка в част от класните стаи и поставяне на нови защитни метални решетки на част от прозорците.

В чисто нов кабинет по английски език ще започнат учебните занятия в ОУ "Г. Райчев". Освен това е сменена дограма и подова настилка на част от класните стаи.

В очакване на основен ремонт в новия планов период 2014-2020 г. СОУ "Железник" ремонтира паровата инсталация, котела и пожароизвестителната инсталация, а ПМГ "Гео Милев" - канала за отходни води, постави нови стъкла, ремонтира маси и столове и подмени балатум в учебни стаи.

В СОУ "В. Левски" ремонтираха училищния двор, СОУ "Хр. Смирненски", в СОУ "Максим Горки" - санитарни възли, а в СОУ "Хр. Ботев" освежиха няколко учебни стаи.

През лятото се работеше усилено и в селски училища. ОУ "Хр. Ботев", с. Братя Кунчеви, поднови 6 бр. радиатори на отоплителната инсталация, подовата настилка в 2 класни стаи, ремонтира входната врата към училищния двор, подмени фаянсовите мивки към санитарния възел. ОУ "Отец Паисий", с.Калояновец, частично ремонтира покрива, а ОУ "Хр. Ботев", с.Горно Ботево - обновяване на външната фасада на сградата и смени дограмата на две класни стаи.

Ремонт на ВиК, парни инсталации и ел.табла, на санитарни и складови помещения, на беседки, покривни конструкции и др. са извършили със собствени средства ЦДГ No 3 "Ян Бибиян", No 4 "Бреза", No 7 "Светулка" и No 8 "Българче", No 13 "Пролет", СДГ No 16 "Горски кът", No 17 "Знаме на мира" и No 20 "Мир", ЦДГ No 23 "Кипарис", 29 "Славейче" и ОДЗ No 34 "Р. Княгиня", ОДЗ No 58 "Звездица", ЦДГ No 66 "Детски рай".

В ЦДГ No 10 "Светлина" са ремонтирали една занималня и са обновили пясъчниците, в ЦДГ No 24 "Радост" е отремонтирана бетонна ограда, обновени са два пясъчника, направени са пейки и сенници за тях и др.

С всяка изминала година директорите на учебните заведения в общината се проявяват като все по-добри и грижовни стопани на поверените им институции, коментира Пенка Чавдарова.

Росица АЛЕКСАНДРОВА