Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Извънреден изпит по биология провежда днес университетът

Проф. Иван ВъшинМогат да бъдат приети още 118 студенти

Извънреден изпит - тест по биология и география, провежда днес Тракийският университет, съобщи за медията ни проф. Иван Въшин, зам.-ректор по учебната дейност. Документи са подали около 40 кандидат-студенти. Още толкова са подадените документи за прием с резултати от Държавен зрелостен изпит.

Резултатите ще бъдат обявени още същия ден.

107 са свободните места за специалностите в Аграрния факултет, за "Бизнес икономика" - 7, и "Гериатрични грижи" - 4.

На 22 август т.г. университетът ще проведе още един извънреден изпит-тест, само по биология.

Заедно с това стартира широка кампания за всички абитуриенти, които ще се явят на септемврийска поправителна матуритетна сесия в училищата на Старозагорска и съседните области.

"1512 би следвало да са новоприетите студенти по Държавен план-прием за новата 2014/2015 г. - уточни проф. Въшин. - Досега са записани 1394 студенти. Има 118 свободни места, което прави 7.8%. Като се има предвид демографската криза, това е много добро постижение на университета. Проблемът е, че свободните места са струпани най-вече в един факултет."

От 11 август е започнало записването на студенти платено обучение във всички специалности, с изключение на тези от Аграрен факултет и Бизнес икономика.

Алекс БОЕВА