Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

401 ще се явяват на поправки за матура

До 18 юли (крайният срок за заявяване на желания за явяване на Държавни зрелостни изпити (ДЗИ) 401 зрелостници от училищата в Старозагорска област са подали заявления за участия в Септемврийската сесия. От тях 149 ще се явяват на първи задължителен изпит по български език и литература. По втори задължителен по избор най-много - 119, са заявили желание да покажат знания по география и икономика, след тях - по биология и др. Само един ще се яви на трети по желание по история.

До 25 август училищата трябва да изпратят справки в Регионалния инспекторат по образованието кои дванадесетокласници са си взели поправителните изпити и са допуснати до матура.

На 26 август подалите заявления ще получат служебни бележки, на които ще бъде посочено къде ще се проведат съответните изпити.

На 28 август от 8 часа сутринта е матурата по български език и литература. На следващия ден - 29 август, е вторият ДЗИ - по избор, и на 1 септември - изпитът по желание.

Проверката на писмените работи е от 30 август до 7 септември. До 12 септември трябва да бъдат обявени резултатите.

На първата редовна матура през месец май 2014 г. на задължителния ДЗИ по български език и литература бяха допуснати 2334 зрелостници от училищата в Старозагорска област, а на втори задължителен по избор - 2814.

Росица АЛЕКСАНДРОВА