Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

В Стара Загора ще правят анкета с родители за видеонаблюдението в детските градини

Участници в срещатаДа бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските градини в Стара Загора за въвеждане на видеонаблюдение, решиха на съвместна среща днес родители и директорите на всички детски градини. Родителите трябва да отговорят на въпроса: "Желаете ли да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина". Срокът е до понеделник.

"След като има обратна информация, може да се направи по-голямо обществено обсъждане, в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет", коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Стара Загора.

"Не сме дошли да търсим виновни, а превантивно да направим така, че да няма случаи като в Бургас, да има контрол", сподели Тенчо Тенчев, родител на дете, посещаващо градина. По думите му учителите трябва да са спокойни, проблеми винаги има, въпросът е да има диалог.

Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова увери родителите, че когато има сигнал, Общинската администрация реагира мигновено. Тя сподели и за някои от проблемите, които своевременно са били решени и подчерта, че администрацията е длъжна да създава най-добрите условия за децата.

Родителите предложиха казусите да се решават с диалог - да има повече разговори с учителите. Те декларираха, че не са врагове на учителите и искат заедно с тях да решават проблемите.

Срещу въвеждане на видеонаблюдение се обяви Росица Проданова, родител и учител в прогимназиална степен. Според нея решението трябва да бъде диалогът, намаляване на децата в групите и увеличаване на персонала. По думите й моралната съвест и отговорност трябва да са на целия екип, а не само на директора. Тя призова родителите да търсят всички отговорни институции при проблем в детската градина.

"Освен диалог, трябва да има и доверие от страна на родителите", коментираха директори.

(СН)