Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Тракийски университет - Стара Загора, с отличие за качество на обучението

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчва отличието на ректора на ТрУ - Стара Загора, проф. Иван ВъшинСпециалната табела, с която беше отличен ТрУ за първо място в професионално направление "Ветеринарна медицина"Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи отличие на ректора на Тракийския университет - Стара Загора, проф. Иван Въшин. Отличието е за високи оценки за качеството на обучение съобразно пазара на труда, професионално направление "Ветеринарна медицина".

Проф. Въшин бе сред ректорите на 23 университета, които са най-добрите в България според рейтинговата система за 2017 г. Отличията им бяха връчени на 12 януари т.г. на стилна церемония във Военния клуб в София, събрала от всички краища на страната академичния елит.

На церемонията присъстваха еврокомисарят Мария Габриел, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, депутати, кметове и представители на бизнеса.

Резултатите от рейтинговата класация на висшите училища в България, която ориентира младите при избора им, станаха публични благодарение на МОН, "Отворено общество" и вестник "24 часа". Специални табели от представителите на държавната власт получиха ректорите на университетите, които са първи по професионални направления.

"Горди сме, че Тракийски университет - Стара Загора, е сред тях и получи заслужено отличие Първо място през 2017 година в професионално направление "Ветеринарна медицина". Отличието се присъжда в класацията "Комплексна оценка за качество на обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда", по данни на рейтинговата система на висшите училища в България за 2017 г., проведена от "24 часа", коментира проф. Иван Въшин.

(СН)