Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

412 бъдещи енергетици влязоха в обновена за 1.4 млн. лева сграда

Откриването на ПГЕЕ - ГълъбовоВ обновена за 1.4 млн. лв. сграда влязоха след продължил 13 месеца ремонт възпитаниците на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в град Гълъбово.

Безвъзмездното финансиране беше осигурено по проект "Реконструкция (основен ремонт) на ПГЕЕ - Гълъбово" със средства на ОП "Региони в растеж 2014-2020 г.", като 1 189 999.32 лв. са от ЕС, 209 999.88 лв. са от републиканския бюджет и само 6000 лв. са от общинската хазна.

Изпълнено е външно топлинно изолиране на стените на отопляемото пространство; изолация на покрива; цялостна подмяна на "сградната ВиК инсталация" и ел. инсталация. Изградено е евакуационно стълбище, ремонтирани са учебните кабинети, санитарните възли, преустроен е приземен етаж на учебната сграда в архиви и офиси, както са обновени и учебните работилници. Изцяло са реновирани фасадите на учебния корпус и работилниците. В гимназията се обучават редовно 248 ученици от 8-и до 12-и клас, още 164 са в задочната форма. По време на ремонтните работи занятията се провеждаха в сградата на СУ "Васил Левски". Завършилите гимназията се реализират професионално в топлоцентралите на комплекса "Марица изток".

Христо ДИМИТРОВ