Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Община Казанлък стартира проект за обновяване на осем учебни заведения

Осигурените средства в размер на над 9.5 милиона лева са 100% безвъзмездна финансова помощ

Със средства, осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020", в община Казанлък ще бъдат обновени три детски градини и пет основни училища.

На 13 декември (сряда) от 10:00 часа в зала No 6 в Община Казанлък ще се проведе начална пресконференция и ще бъде обявена церемонията "Първа копка" по проекта: "Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък".

По покана на кмета на Казанлък Галина Стоянова в началото на октомври т.г., ден след официалното подписване на договора с управляващия орган - Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в Общината се е провела първата работна среща между страните по проекта, за който е осигурено 100% безвъзмездно финансиране в размер на 9 504 532.06 лв., от които 8 078 852.25 лева европейско финансиране и 1 425 679.81 лева национално съфинансиране.

За три детски градини в Града на розите в ж.к. "Изток" - ДГ "Здравец", ДГ "Слънце" и филиал на 15-а ДГ "Звънче", и пет основни училища по населени места - селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и градовете Шипка и Крън, проектът предвижда строително-монтажни работи като въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтаж на ново оборудване. Крайният срок за приключване на проекта е 4 декември 2018 г.

Със завършването му догодина учебната база на територията на община Казанлък ще бъде изцяло обновена.

(СН)