Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

В навечерието на 8 декември аградиха изявени студенти от Тракийския университет

Общо 157 студенти от Тракийския университет бяха наградени  в навечерието на 8 декември. Ректорът проф. Иван Въшин имаше честта и удоволствието да връчи медалите и грамотите на 20 пълни отличници на старозагорската алма-матер Част от наградените студенти По традиция в навечерието на 8 декември - Ден на българските студенти, ректорът на Тракийски университет удостоява с отличия изявени студенти в областта на обучението, научното творчество, спорта и художествената дейност.

Тържествената церемония по награждаването тази година се състоя във вторник в аудитория No 6 "Акад. Стефан Ангелов" на Ректората в Студентски град, на която бяха отличени 157 студенти в присъствието на ректорското ръководство, ръководствата на структурни звена и гости.

Чест за ректора проф. Иван Въшин беше да връчи грамоти и медали на 20 пълни отличници от Тракийския университет, обучаващи се в различни специалности. За постижения в образованието награди получиха още 73 студенти с отличен успех до 5.50, които бяха връчени от зам.-ректора по учебната дейност проф. Гюрга Михайлова.

За принос в научноизследователската дейност бяха наградени 39 възпитаници на Тракийския университет: за участие в изяви по програма "Еразъм+" - 5-ма, за принос към дейността на студентския съвет и престижа на Тракийския университет - 3-ма. Девет индивидуални и шест отборни награди бяха връчени за спортни постижения на национални състезания, универсиади и турнири, а за високи постижения в конкурси по художествената самодейност - 1 индивидуална и 1 награда на състав.

Проф. Въшин се обърна към студентите с молбата да празнуват 8 декември разумно, за да се върнат живи и здрави в Университета. Той припомни историята на празника, както и факта, че през 1944 г. е бил забранен. Отбелязването на 8 декември е било възстановено отново през 1962-ра. Ректорът на Тракийския университет отбеляза още, че учебната 2016-2017 година е била успешна и за академичната общност. С 5% е било увеличено месечното възнаграждение на преподавателите в Университета.

След церемонията за всички отличени студенти ректорът даде коктейл, на който се изяви обновеният състав на Бенда на Тракийски университет "Макрофагос" с ръководител д-р Йордан Стоянов.

Тоня КЛИСУРОВА