Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Образование

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": Няма да допуснем видеонаблюдение в образователните институции

Един от протестите на родителите Юлиян Петров, председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"В петък Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" изпрати до медията ни своята позиция, свързана с родителските протести срещу насилието в детски градини и училища и искането им за монтиране на камери в занималните и класните стаи. В позицията си от КТ "Подкрепа" категорично се противопоставят на видеонаблюдението във всички образователни институции, извън рамките на допустимите по закон хипотези. И настояват МОН и останалите отговорни институции да предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическата агресия.

Прочети още...

Обявиха издържалите конкурса за директори на детски градини в Стара Загора

Детска градина "Ален мак" вече е с нов директор Известни са крайните резултати от проведен конкурс за избор на директори на пет детски градини в Стара Загора, съобщиха в петък от Общината.

Конкурсът бе проведен от комисия, назначена със заповед на кмета Живко Тодоров за избор на директори на детски градини No 4 "Бреза", No 11 "Загоре", No 25 "Ален мак", No 29 "Славейче" и No 66 "Детски рай" в града, според изискванията на чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 91 от Кодекса на труда.

Прочети още...

Ден на отворените врати ще се проведе в Тракийския университет

На 23 февруари в Тракийски университет - Стара Загора, ще се проведе Ден на отворени врати. Средношколците, посетили ТрУ в този ден, ще получат подробна информация за специалностите, общежитията, стипендиите, рейтинга на Университета и отговори на всички други интересуващи ги въпроси. Те ще могат да разгледат внушителната материална база - зали, лаборатории, центрове и други, които са разположени в 20 учебни корпуса на 100 000 кв. м площ.

Прочети още...

Комунизмът влиза в учебниците, но не излиза от някои училища

Кадър от филма "Моето лято в "Слънчев бряг"Директорката на казанлъшка гимназия не разреши учениците да гледат филм за Лагера на смъртта край Ловеч

Понятия като комунизъм, репресивен апарат, Народен съд, терор, атентат, съветизация, експроприация, еднопартиен режим и трудововъзпитателни общежития са въведени в новата учебна програма по история и цивилизации за 10 клас, която бе утвърдена наскоро и влиза в сила за учебната 2019/2020 година, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Висшите администратори допълват, че в учебната програма са намерили място само факти, без да се допуска оценъчна интерпретация.

Прочети още...

В Стара Загора ще правят анкета с родители за видеонаблюдението в детските градини

Участници в срещатаДа бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските градини в Стара Загора за въвеждане на видеонаблюдение, решиха на съвместна среща днес родители и директорите на всички детски градини. Родителите трябва да отговорят на въпроса: "Желаете ли да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина". Срокът е до понеделник.

"След като има обратна информация, може да се направи по-голямо обществено обсъждане, в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет", коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Стара Загора.

Прочети още...