Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Образование

Учителите на протест през септември, ако няма промяна в Наредбата за психопрегледите

Председателят на СО "Подкрепа" Юлиян ПетровСиндикат "Образование" към КТ "Подкрепа" поиска от Министерството на образованието и науката да уведоми директорите на училища и детски градини да не прибързват с прегледите по Наредба No 4, защото се чака съгласувана промяна. Това съобщиха за медията ни в сряда от синдикалната организация, председателствана от Юлиян Петров.

Прочети още...

В 4 специалности на ТрУ има приети студенти с максимален бал

По традиция "Медицина" е най-желаната специалност в старозагорската Алма матер

На сайта на Тракийския университет вече са изнесени резултатите от първото класиране.

Традиционно най-желана е специалността "Медицина". При момчетата е постигнат бал 35.50, а при момичетата - 35.18, при максимален 36.00.

В специалностите "Ветеринарна медицина", "Медицинска сестра", "Аграрно инженерство" и "Автоматика и компютърни системи" има студенти, приети с максималния бал - 24.00.

Прочети още...

Седмокласник от Казанлък с лавров венец и сребърна купа от "Математика без граници"

Отборните медалисти Любомир Любенов с отличени ученициОбщо 9 медала завоюваха младите старозагорски математици на финала на IV-тия Международен турнир

От 1-ви до 3-ти юли 2017 г. в Несебър се проведе финалът на четвъртото издание на престижното математическо състезание "Математика без граници".

"След три предварителни кръга през учебната година на финала участваха над 1 200 ученици от 1-ви до 12-и клас от 11 страни: Азербайджан, България, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан и Хонг Конг. Лавров венец и сребърна купа спечели седмокласникът от ПМГ в Казанлък Александър Проданов", информира за медията ни Любомир Любенов, вицепрезидент на Азия Оупън и председател на Организационния комитет на Международния турнир.

Прочети още...

Ръководител на българско училище в Ксанти гостува вчера на областния управител

Областният управител Гергана Микова се срещна вчера с Виолета Джонджорова-Йоаниди, ръководител на Неделното българско училище "Азбука" в гръцкия град Ксанти. Училището е част от културно-просветната организация на българите от Източна Македония и Тракия с председател Илиана Власакиду. Г-жа Йоаниди е старозагорка. Омъжена за грък и от дълги години живее в южната ни съседка.

Прочети още...

Езиковата отново с най-висок бал за прием

ГПЧЕ "Ромен Ролан"ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора е училището с най-висок минимален бал в областта за прием от първото класиране в гимназиите след седми клас. Последният приет ученик в паралелката по немски и английски език е с 420 точки, а максималният бал е достигнал до 496 точки при 500 възможни.

Това съобщи за "Старозагорски новини" началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова.

Прочети още...