Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Образование

Млад американец ще учи децата в Гълъбово на английски

Младият американски учител Кийгън Скот, който преди да дойде в България е преподавал в ГрузияДиректорът на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" Алесандро Морето по време на откриването на новата учебна година в ПГ по енергетика и електротехникаОткриването на учебната година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. ОбручищеЗа втора поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител. Кийгън Скот от Охайо пристига в Гълъбово благодарение на подкрепата на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3", които са първите изцяло корпоративни спонсори на учител от международната програма за образователен обмен "Фулбрайт". Младият Кийгън Скот вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да дойде в България, е преподавал в Грузия.

Прочети още...

Старозагорска област е на път да стане вторият в България център за техническо образование

Проф. Тотьо Тотев по време на представянето на магистърската програма по топлоенергетика в Стара ЗагораСлед откриването на Техническия колеж в Казанлък към Технически университет-София, в който се подготвят професионални бакалаври по машиностроене, и стартиралият в Стара Загора проект за придобиване на магистърска степен в специалността "Топлоенергетика", за кандидат-висшистите по тази търсена в комплекс "Марица-изток" специалност се открива възможност да получат диплома в родният си край. Според ръководителя на катедра "Топлоенергетика и ядрена енергетика" на Техническия университет - проф. Тотьо Тотев, професионалните бакалаври от Техническия колеж в Казанлък могат да изкарат едногодишно изравнително обучение по топлоенергетика в Стара Загора и да запишат отново в Града на липите магистърска степен по специалността.

Прочети още...

14 457 ученици от Старозагорско поемат утре към класните стаи

Общинските ръководители ще са сред учители, деца и родители в пет училища

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков утре от 9:00 часа ще присъстват на тържеството за откриването на новата учебна година в Шесто основно училище "Свети Никола". От 10:00 часа градоначалникът и шефът на местните старейшини ще се включват в тържеството на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер".
 От 9:00 часа зам.-кметът Иванка Сотирова ще поздрави учениците на Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски", които, заради ремонта на сградата, ще чуят школския звънец в СУ "Иван Вазов".

Прочети още...

Казанлъшките училища посрещат новата учебна година без закрити паралелки

От общо 582 първокласници за 180 от тях българският език не е майчин

582-ма са записаните първокласници в община Казанлък, а точният им брой ще стане ясен днес, когато регистрите на всички ученици ще бъдат качени в Националната електронна информационна система на образованието. Всичките 22 общински и 4 държавни училища на територията на общината днес ще посрещнат своите възпитаници.

Прочети още...

Министър Красимир Вълчев в Казанлък: Да не пращаш децата си на училище, е престъпление и ние ще работим за криминализирането му

Работна среща на директори на училища, детски градини от община Казанлък и екипите по обхват по междуинституционалния механизъм беше част от програмата за гостуването на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Града на розите.

Освен по механизма за съвместна работа на институции по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, ръководителите на звена в образованието в Казанлък поставиха множество въпроси по новата Нормативна уредба.

Прочети още...