Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

20 села от Старозагорска област имат нарушено електрозахранване

Днес от "Електроразпределение Юг" (част от EVN България) съобщиха, че екипите им продължават дейностите за възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони.
С изместването на снеговалежите на изток остава усложнена ситуацията с електрозахранването на села три области - Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас.

В засегнатите области вследствие на снеговалежа и бурния вятър има скъсани проводници. Екипите на дружеството работят за възстановяване на електрозахранването, като на места се извършва и физически обход по трасетата на електропроводите.

  В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване - основно в района на Раднево. В област Сливен засегнати са 11 села, колкото и в област Ямбол. В област Бургас 20 села цялостно или частично имат прекъсвания в електроснабдяването, основно в планинските части на областта.

Екипите на "Електроразпределение Юг" са оборудвани с техника и инструменти, както и специализирана механизация, уточняват от дружеството.

(СН)