Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Коледа стопли децата, лишени от родителски грижи

Всички 195 възпитаници на петте специализирани заведения за настаняване на деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора днес получиха коледни подаръци от "КонтурГлобал Марица Изток 3". Компанията осигури за всяко дете ваучер на стойност 40 лв. от верига магазини, предлагаща на пазара топли зимни дрехи и обувки. "След консултация с директорите на домовете всички бяха категорични, че за децата е важно да получат възможност сами да изберат видовете, цветовете и моделите на артикулите, за да могат да изразят своята индивидуалност и предпочитания.

Така се стигна до решение и подаръкът да бъде под формата на ваучер, тъй като считаме, че е важно да осигурим нещо практично и полезно за децата и същевременно да им помогнем да сбъднат лично желание за един от най-светлите християнски празници", коментира Надя Синигерска-Бохорова, мениджър "КСО и Устойчиво развитие".

Ден по рано от "КонтурГлобал Марица Изток 3" дариха 24 комплекта народни носии с красиви мотиви от тракийската фолклорна област и танцови обувки на Детския фолклорен ансамбъл "Гълъбчета" при Дома на културата в Гълъбово.

(СН)