Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Минималната работна заплата става 460 лева от догодина

Народното събрание реши от догодина минималната работна заплата да бъде увеличена на 460 лева, съобщи БНР.

По 37 лева месечна добавка за деца ще получават домакинствата, чийто доход на член от семейството не превишава 400 лева.

Семействата с две и три деца ще получават съответно по 85 и 130 лева.

Месечната помощ за отглеждането на дете с увреждания между 50 и 70 на сто ще бъде 350 лева, а с увеличаване на степента на увреждането държавната подкрепа също ще се увеличава, обясни Галя Захариева от ГЕРБ.

Подкрепата за тези деца с най-висок процент е 930 лева, 490 е по-малката, тоест има надграждане в най-тежките и в най-сериозните случаи, в които има нужда от подкрепа.

Преди това пленарната зала отхвърли увеличаването на субсидиите за Министерството на културата, предвидени за изграждането на паметник на жертвите на тоталитарния режим на остров Персин.

С над 2 милиарда лева общо ще разполагат МВР и Министерството на отбраната. Именно отбраната, образованието и здравеопазването бяха изведени като приоритети в бюджета. С близо 450 милиона лева ще разполага Министерството на здравеопазването догодина, решиха депутатите.