Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Юлиaн Bepгoв идва в Стара Загора като Иво от "Kpaдeцът нa пpacкoви"

Юлиан Вергов и Мариела Топалова в сцена от спектакъла На 2 ноември на сцената на Синдикалния дом в Стара Загора ще се играе постановката на Народния театър "Иван Вазов" - "Крадецът на праскови", дело на режисьора Бойко Илиев. Талантливият и популярен актьор Юлиан Вергов влиза в ролята на сърбина Иво Обретенович - военнопленник в лагера, в когото се влюбва жената на коменданта - Лиза (Елисавета).

Една от най-хубавите творби на Емилиян Станев беше филмирана от режисьора Въло Радев през 1964 г. с участието на прекрасните актьори Невена Коканова и Раде Маркович.

През 2008 г. Бойко Илиев направи драматизация по "Крадецът на праскови" и режисира едноименната постановка с участието на Аня Пенчева и Юлиан Вергов. Гледали тогава спектакъла не крият, че играта на двамата актьори е извикала влага в очите им.

В Стара Загора партньорка на Юлиан Вергов ще е любимкaтa нa пyбликaтa Mapиeлa Toпaлoвa. Нa cцeнaтa зрителите ще видят още Mapиянa Бpaнкoвaнoвa, Hикoлaй Cяpoв, Eвгeни Cтeфaнoв и Beceлин Бopиcoв. Сцeнoгpaфията и кocтюмите направи Hинa Пaшoвa, а мyзикaта е на Ивaн Лeчeв.

Началото на спектакъла е от 19:00 часа. Билети за него ще се продават от 16 октомври в Билетния център, който се намира източно от Универсалния магазин.

Димка КАБАИВАНОВА