Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Казанлъшка режисьорка дебютира на фестивала "Златната роза"

Рузие Хасанова на снимачната площадка В петък вечерта е премиерата на филма "Радиограмофон" на Рузие Хасанова

На 6 октомври от 18 часа във Фестивалния център на Варна е българската премиера на филма "Радиограмофон" на казанлъшката режисьорка Рузие Хасанова. Това е дебютната пълнометражна лента на младата кинематографистка, която е изучавала тънкостите на седмото изкуство в Лондон.

Филмът ни връща в 1971 година в Родопите, за да ни разкаже истинската история за един баща, който изминава пеш 100 км, за да купи радио на своя подрастващ син, обсебен от магията на рокендрола. "Радиограмофон" е филм за музиката, свободата и идентичността - пояснява режисьорката, която е и сценаристка на лентата.

Лауреатите на 35-ото издание на фестивала на българското игрално кино "Златната роза 2017" ще бъдат обявени в събота. Казанлъчани се надяват Рузи да бъде сред щастливците!

А веднага след закриването на "Златната роза" Рузие Хасанова лети за Израел, тъй като нейният филм е селектиран в състезателната програма на Международния кинофестивал в Хайфа.

Петър МАРЧЕВ