Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Веселина Кацарова ще пее Еболи пред старозагорска публика

Веселина Кацарова в ролята на Еболи След блестящия спектакъл "Кармен", в който на 6 юли на стадион "Берое" Веселина Кацарова очарова публиката в ролята на дръзката и красива циганка, световното мецосопрано номер едно ще зарадва публиката в родният си град Стара Загора с ролята на Еболи от операта на Верди "Дон Карлос". Спектакълът ще се играе на сцената на старозагорската опера на 26 октомври от 19:00 часа. Това е втората постановка, с която артистичният директор на Операта прави подарък на старозагорските ценители на класическата музика. През м. ноември тази година оперната прима ще влезе в ролята на принцеса Еболи и на сцената на Националната опера в София.

И в тaзи постановка, както и в "Кармен", ще й партнира френският баритон Сирил Ровери. Ще пеят и солистите Калуди Калудов, Пламен Кумпиков, Димитър Станчев, Цветелина Василева, Александър Марулев, Милко Михайлов, Яница Нешева, Деси Стефанова, Нели Нечева, Иван Кабамитов, Петър Кунев, Теодор Петков, Игнат Желев, Петър Янкулов, Евгений Арабаджиев.

Спектакълът е оригинално решен от режисьора Славчо Николов, сценографията е дело на Тодор Демеров, художник на костюмите е Цветанка Петкова - Стойнова, а на диригентския пулт ще застане главният диригент на старозагорската опера проф. Ивайло Кринчев.

В интервюта за различни медии Веселина Кацарова разказа как точно с Еболи е заминала от България, имала ангажименти за операта в Бордо с Мирела Френи, но после оставила "тази роля настрани и започнах да пея Моцарт". И сега се завръща именно с "Дон Карлос".

Билети за постановката могат да се закупят от касата на Държавна опера-Стара Загора или в мрежата на "Ивентим".

Дима ИВАНОВА