Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Откриват нова оперна сцена край езерото "Загорка"

Парк-хотел "Стара Загора", където ще бъде открита новата оперна сцена Сцена от операта "Слугинята-господарка"На 25 септември в градината на Парк-хотел "Стара Загора" край езерото "Загорка" ще бъде открита новата Камерна оперна сцена "Орфеида" с постановката на старозагорската опера "Слугинята-господарка".

Операта-буфа на Джовани Батиста Перголези имаше своята премиера на 5 март миналата година на сцената на Кукления театър в Стара Загора. Оригиналното режисьорско решение на Славчо Николов, прецизно осъществената сценична картина на именития художник-сценограф Иван Токаджиев, свежестта на костюмите на Ана-Мария Токаджиева, хореографията и пластиката на Ромина Славова впечатлиха зрителите в залата.

В рамките на 50 минути те се забавляваха и наслаждаваха на вокалната и актьорска интерпретация на солистите. Тогава двете водещи културни институции в областния град си подадоха ръка за нова експериментална сцена.

Сега ръководството на Операта и на Парк-хотел "Стара Загора" я доразвиват с нова инициатива на открито край езеро "Загорка".

На 25 септември вечерта в ролите ще влязат солистите Евгений Арабаджиев, Емилия Джурова, Пламен Асенов, Анелия Димитрова и Ивелина Димитрова. На пианото ще е Деница Петрова. В постановката участва и Камерна формация "Musica bellissima".

Билети за спектакъла, който започва в 20:00 часа, могат да се закупят в мрежата на "Ивентим" и на касата на Държавна опера-Стара Загора.

Димка КАБАИВАНОВА