Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Вечните хитове на QUEЕN ще звучат в Стара Загора в събота

Диригентът Димитър Косев е възпитаник на Prayner Konservatorium - Виена, със специалност дирижиране и пиано. Дипломира се с отличие на 21-годишна възраст. От творчески сезон 2015/2016 е най-младият диригент в България, назначен в състава на Старозагорската опера, където се изявява активноСтарозагорецът Теодор Койчинов придоби популярност с участието си в първия сезон на реалити шоуто "Мюзик Айдъл" през 2007 година. Занимава се с пеене от 4-годишна възраст, свири на пиано. Печелил е "Хит минус едно" по Канал 1На 29 юли от 21 часа на сцената на Античен форум "Августа Траяна" ще прозвучат вечните хитове на любимата рок група на поколения зрители QUEEN в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов. Концерта "Шоуто продължава" - QUEEN Tribute, ще дирижира младият диригент и пианист, виенски възпитаник Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта.

Независимо че Косев не е от поколението, което е израснало с музиката на легендарната група, той казва, че докосването до изкуството на QUEEN го е превърнало в техен почитател завинаги.

За концерта диригентът е подбрал най-популярните и любими песни на QUEEN, сред които: Bohemian Rhapsody, The Show Must Go on, Who Wants to Live Forever, We are the Champions, I want to break free, Crazy little thing called love, Somebody to Love, We Will Rock You, Love of My Life. Няма да бъде пропусната и песента Barcelona, която Фреди Меркюри изпълни с Монсерат Кабайе и това сложи началото на "взрив" от последващи дуети на поп- и рок певци с оперни звезди. Оркестрацията на песните e на Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев. В концерта ще участват Деси Стефанова - сопран, Пролет Пенчева и Ванина Колева - беквокали, Божидар Тонев - китара, Александър Тумангелов - барабани, Павел Цонев - клавир и вокали, Таньо Сандев - бас китара и вокали.

(СН)