Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Операта и Музикалното училище представят съвместен проект довечера

Димитър КосевМаргарита ТашеваНа 30 юни от 19:00 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески", Старозагорската опера ще реализира един интересен проект - съвместен концерт с ученици на НУМСИ "Христина Морфова". Идеята за концерта е изцяло на учениците, които я и защитиха пред ръководството на Операта и срещнаха пълна подкрепа от директора Огнян Драганов и от младия диригент Димитър Косев. Специално за концерта NEW WAVE Димитър Косев е направил оригинални аранжименти за всички песни на Франк Синатра, Лайза Минели, Рей Чарлз, Индила, Адел, Андреа Бочели, Сара Брайтман и др., включени в програмата.

В изпълнението им Димитър Косев ще свири на бас китара, един от инструментите, които владее прекрасно. Режисьор на концерта NEW WAVE е Славчо Николов, режисьор в Държавна опера - Стара Загора.

Младите музиканти, които участват в проекта, са момчетата от "Перкъшън груп" - Ивайло Манев, Галин Пенев, Господин Красимиров - ученици в 11-и клас, специалност "Ударни инструменти". Георги Белчев и Симон Павлов, които също са част от групата, са ученици в специалност "Пиано".

Вокалите в концерта са - Милена Гемеджиева от 11-и клас, Маргарита Ташева - 10-и клас, специалност "Класическо пеене" и Радина Минкова - 11-и клас, специалност "Поп и джаз пеене".

Песните ще бъдат изпълнени в съпровод на различни ударни инструменти - маримба, вибрафон, глокеншпил, барабани.
Билетите за концерта са на цена от 5 лв.

(СН)