Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

"Дясната ръка на дявола" гостува в Стара Загора

Александър УрумовВ къща-музей "Гео Милев" автор и герой представиха бестселъра "Али Безсмъртния"

Игрален филм по романа-бестселър "Али Безсмъртния" на Александър Урумов предстои да бъде заснет от "Ню Бояна филмс", съобщи авторът на среща в къща-музей "Гео Милев" - Стара Загора, където представи в книгата си и нейния герой, кюрдът Али Дини.

Все още не се знае кога ще започнат снимките и кой ще бъде режисьор на лентата, очаква се предварителното одобрение на анотацията.

Според Урумов не било изключение преди игралната версия да се появи документален разказ за живота на неговия герой, който след 20 години в затвора за възможно най-тежките престъпления (убийства, отвличания, търговия с дрога и др.), изоставя исляма и прегръща християнството.

Останалият без десен крак, при тежка катастрофа, Дини, след покръстването си живее в България и почти всеки ден е сред обитателите на бежанските центрове в Харманли, Пъстрогор и София.

Документалният роман "Али Безсмъртния - началото идва след края" се появи на книжния пазар м.г. и бързо привлече вниманието на публиката.

Преведен е на няколко езика, разпространява се включително и в мрежата на "Амазон", предстои превеждането му и на фарси.

"Не зная дали някога ще мога да се завърна в родния си Иран, от майка си зная, че там ме очаква смъртта, заради смяната на вярата, но се надявам тя да ме посети!", признава откровено Дини, наричан в младостта си "дясната ръка на Дявола" и "Оръжието на злото", който наскоро е станал за втори път баща.

Авторът и героят му получиха покана да гостуват в старозагорския затвор.

"Али Безсмъртния" е първият роман, написан от дългогодишния пиар на БНБ и настоящ отговорник за имиджа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Урумов е познат повече като драматург, пиесата му "Лалугер", играна от актьора Николай Урумов (двамата са далечни родственици), беше номинирана за наградата "Аскеер".

Най-новият му драматургичен текст "Айфеловата кула" е на масата на режисьора Юрий Дачев и най-вероятно ще бъде поставен на сцената на старозагорския драматичен театър "Гео Милев" в късната есен на тази година.

Пиесата беше сред номинираните за наградата на името на Иван Радоев в наскоро приключилия девети национален конкурс за българска драматургия.

Христо ХРИСТОВ