Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Наградиха Иво Папазов за цялостен принос

Иво Папазов - ИбрямаНай-добрият български изпълнител на кларнет Иво Папазов - Ибряма, получи вчера награда за цялостен принос по опазване и разпространяване на родния фолклор.

Призът бе присъден в рамките на интернет-класацията "Годишни фолклорни награди", където номинациите са дело на екип от специалисти, подбрани от сдружение "Наследници на фолклорния огън".

Връчването на приза стана в "Студио 5" на НДК.

В концерта по този повод взеха участие освен Ибряма още Живко Желев (ръководител на Ансамбъл "Добруджа" и оркестър "Бисери"), част от хора на Ансамбъл "Филип Кутев" и др.

В залата присъстваха наследниците на голямата родопска певица Радка Кушлева, както и семейството на Борис Машалов и децата от вокално студио "Нуша" с ръководител Нели Андреева.

Тазгодишното издание е посветено на "трънския славей" Гюргя Пинджурова, по повод 120 години от рождението й. Всички победители в отделните категории получиха от инициатора за класацията Красимир Лазаров плакет с нейния лик. Редом с Ибряма застана народната певица Калинка Вълчева, която бе определена за "Глас на годината 2015".

Христо ДИМИТРОВ