Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Галаконцерт в ЮНЕСКО ще представи Старозагорската опера

Сцена от операта "Тоска" с участието на Елена Баръмова и Борис ТасковНа 4 ноември 2014 г. в залата на ЮНЕСКО в Париж под диригентската палка на маестро Диан Чобанов оркестърът, хорът и солисти на Старозагорската опера ще изнесат галаконцерт, посветен на 100-годишнината от рождението на световноизвестния бас Борис Христов. Това обяви вчера на брифинг директорът на операта Петко Бонев.

В концерта с участието на солистите Елена Баръмова, Борис Тасков и Добромир Момъков ще бъдат представени арии, ансамбли, дуети и увертюри от известни оперни произведения. "Потвърждението дойде едва вчера, изявата е много престижна. Следващата седмица ще посветим на подготовката си за това участие", коментира г-н Бонев.

"Събитието се провежда под патронажа на генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Очаква се там да присъства не само хайлайфът на френската столица, но и представители на интелигенцията от Европа и света. Това, че ще се заговори за Стара Загора, е комплимент и за Операта ни, и за България", коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет на Общината.

По време на престоя си във Франция трупата на Старозагорската опера ще направи две представления на операта "Тоска" от Джакомо Пучини - в Париж и в Бордо.

Артистите отпътуват за Франция на 1 ноември и ще се завърнат на 11 ноември.

Леда ВЕСЕЛИНОВА