Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Синът на Хайтов: Новото издание на "Диви разкази" е предназначено за младите

Синът на Николай Хайтов - Здравец Хайтов Изложбата на авторите, участвали в конкурса за корица на новото издание на "Диви разкази"Литературният шедьовър на известния български писател Николай Хайтов "Диви разкази" се завърна в ново юбилейно издание - 50 години след първото си излизане от печат. По повод годишнината във фоайето на Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора, във вторник вечерта бе подредена изложба на автори, участвали в конкурса за корица на изданието.

"Новото издание на "Диви разкази" е по-различно от останалите, тъй като е обърнато изцяло към младото поколение и е предназначено за изучаване на творчеството на Николай Хайтов в училищата", сподели за "Старозагорски новини" синът на писателя Здравец Хайтов, който гостува в Стара Загора.

Той припомни, че тази година в село Яворово за рождения ден на писателя бе организирано творческо ателие "Хайтов - Димовски" за деца. На него всички получиха новото издание на "Диви разкази".

След изложбата във вторник вечерта старозагорци имаха възможност да гледат и спектакъла на Родопския театър "Палежи и грабежи" по мотиви от Хайтови творби. Режисурата и драматургията са дело на Юрий Дачев, сценографията и костюмите - на Радина Близнакова, а музикалното оформление е на Румен Чобанов.

Изложбата се организира по идея на фондация "Памет", чийто председател е синът на големия писател Здравец Хайтов.

Тоня КЛИСУРОВА