ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Няма преговори за прекратяване на договорите с американски централи

"Марица изток" Руси Данев: Глупаво е ТЕЦ-овете от въглища да преминат на природен газ. Това няма нищо общо с реалността!

ВиК - Стара Загора, подари красива коледна приказка на семейство с 13 деца от Гурково

Обжалваха в Европейския съд загробващия въглищните ТЕЦ-ове Референтен документ на ЕК

Какво се случи с ДЗУ АД?

Баста на "борците" за свободното слово

Г-да министри, не си играйте с търпението на хилядите миньори и енергетици

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Образование

Шест общини в Старозагорска област са с преустановени учебни занятия

От общо 11-те общини на територията на Старозагорска област в 6 училищата са затворени. Това са Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Гурково и Опан.

С решение на кметовете на съответните общини е преустановен учебният процес за 27 и 28 февруари в училищата на територията на Стара Загора, Гурково и Опан. Един ден повече ще получат учениците в Раднево и Гълъбово. Това съобщи за медията ни началникът на Регионалното управление по образование в Стара Загора Татяна Димитрова.

Register to read more...

Обявиха дървена ваканция в община Стара Загора

Неучебните дни са 27 и 28 февруари

Заради влошените метеорологични условия, тази вечер кметът Живко Тодоров обяви ваканция за всички училища на територията на Община Стара Загора. Неучебните дни ще са 27 и 28 февруари /вторник и сряда/.

Подобни решения днес бяха взети и от кметовете на редица общини в страната.

(СН)

Електрическа авария доведе до намаляване на часовете в СУ "Иван Вазов"

СУ "Иван Вазов" в Стара ЗагораЗаради електрическа авария в един от затоплящите котли в сградата на СУ "Иван Вазов" в Стара Загора през днешния ден бяха намалени учебните часове за всички ученици. От началото на месеца наред с едноименното учебно заведение в сградата се помещават общо 30 паралелки от 9, 10, 11 и 12 клас на Eзиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора. Поради невъзможност за достигане на нужната температура в класните стаи учебните занимания са били наполовина намалени. В продължение на няколко часа екип от специалисти е работил по отстраняване на аварията.

Register to read more...

Стара Загора има 11 медалисти от Тайландската математическа олимпиада

Стара Загора има 11 медалисти от финала на Международната олимпиада по математика, която се проведе на 21 февруари в столицата на Тайланд. В нея участваха 1500 ученици от 12 страни. България беше представена от 48 ученици от 13 града, на възраст от 6 до 18 години, класирани за финала след квалификация, проведена в Стара Загора на 17 декември миналата година.

Състезателите бяха разделени в 11 възрастови групи и решаваха 30 задачи за 2 часа, съобщи математикът Любомир Любенов, координатор на българското участие. Официалната церемония по награждаването е била днес.

Register to read more...

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": Няма да допуснем видеонаблюдение в образователните институции

Един от протестите на родителите Юлиян Петров, председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"В петък Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" изпрати до медията ни своята позиция, свързана с родителските протести срещу насилието в детски градини и училища и искането им за монтиране на камери в занималните и класните стаи. В позицията си от КТ "Подкрепа" категорично се противопоставят на видеонаблюдението във всички образователни институции, извън рамките на допустимите по закон хипотези. И настояват МОН и останалите отговорни институции да предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическата агресия.

Register to read more...

Обявиха издържалите конкурса за директори на детски градини в Стара Загора

Детска градина "Ален мак" вече е с нов директор Известни са крайните резултати от проведен конкурс за избор на директори на пет детски градини в Стара Загора, съобщиха в петък от Общината.

Конкурсът бе проведен от комисия, назначена със заповед на кмета Живко Тодоров за избор на директори на детски градини No 4 "Бреза", No 11 "Загоре", No 25 "Ален мак", No 29 "Славейче" и No 66 "Детски рай" в града, според изискванията на чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 91 от Кодекса на труда.

Register to read more...

Комунизмът влиза в учебниците, но не излиза от някои училища

Кадър от филма "Моето лято в "Слънчев бряг"Директорката на казанлъшка гимназия не разреши учениците да гледат филм за Лагера на смъртта край Ловеч

Понятия като комунизъм, репресивен апарат, Народен съд, терор, атентат, съветизация, експроприация, еднопартиен режим и трудововъзпитателни общежития са въведени в новата учебна програма по история и цивилизации за 10 клас, която бе утвърдена наскоро и влиза в сила за учебната 2019/2020 година, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Висшите администратори допълват, че в учебната програма са намерили място само факти, без да се допуска оценъчна интерпретация.

Register to read more...

Посетители

We have 111 guests and no members online